Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine

de Bunica in Prajituri, 10 Mai 2014 | 6284 vizualizari

 

Asa este cand ai pofta de ceva dulce!Am vrut o prajitura cu crema si capsuni,dar cum capsuni n-am gasit in zona si la piata nu m-am dus ,am facut cu ce am avut.A iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat cu cacao:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat alb:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 cutie mascarpone de la Delaco
  • 400 ml. smantana pentru frisca
  • 150 g. smantana cu 20 la suta grasime
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g. dulceata de visine
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic gelatina granule
  • Glazura:
  • 100 g. unt
  • 200 g. ciocolata Cuvertura cu 55 %cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine:

Blatul cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza pana stau pe teluri.Adaugam zaharul mixand in continuare.

Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine.

Se adauga cacao si zaharu vanilat pe care le incorporam folosind o paleta sau o lingura.

In final se pune faina.

Tava de copt 38/25 o tapetam cu hartie si punem compozitia.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 15-20 de minute.

Cand este coapta se scoate cu hartia din tava si se lasa la racit.

Blatul alb

Pentru blatul alb procedam la fel ca pentru cel cu cacao ,dar nu punem cacao.

Crema.

Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic.

Intr-un vas mixam branza mascarpone si adaugam in ea dulceata de visine.

Smantana pentru frisca se pune intr-un vas pentru mixat.o mixam pana incepe sa se lege.Adaugam intaritorul de frisca,smantana cu 20% grasime mixand in continuare.

Incorporam mascarponele cu dulceata scu frisca.

Glazura:

Cele 100 g. unt se pun intr-o craticioara la topit.Cand este aproape topit adaugam ciocolata maruntita amestecand foarte repede pentru a nu se arde.

Asamblare:

Luam o tava mai mare decat cea in care am copt balturile,o tapetam cu folie pentru alimente.

Blatul cu cacao se pune primul.

Peste el intindem crema.

Punem blatul alb.

Glazura de ciocolata si ornam cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Dulceata de visine se pune in blender omogenizand fructele cu siropul.

2

Glazura se pregateste la foc moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas si ciocolata